Hoondert Overlay

richard paree

“Ik ben een echte magazijnman”

over richard

De boel draaiende houden, ligt Richard goed. Hij is ooit begonnen in het garagebedrijf van zijn ouders als monteur. Zijn dagelijkse taak was dan ook om auto’s draaiende te houden. De auto’s zijn inmiddels al heel wat jaren geleden ingeruild, maar nog steeds moet Richard zorgen dat het binnen zijn afdeling als een geoliede machine blijft lopen. Hij is bij Hoondert verantwoordelijk voor het magazijn, inclusief buitenterrein en de zetterij. 

 

contact richard

Email adres

r.paree@hoondert.com

Telefoonnummer

+31 113 34 44 10

LinkedIn

Hoondert Staalbouw

Familiebedrijf

“Mijn ouders wilden mij het liefste het familiebedrijf zien overnemen. Ik ben eerst een monteursopleiding gaan doen en vervolgens nog een vervolgopleiding in Rotterdam gaan volgen. Ik merkte alleen al snel dat mijn interesse niet lag bij het opknappen van auto’s. Na mijn dienstplicht ben ik toch nog even in de garagewereld doorgegaan. In het leger heb ik ook nog een chauffeursopleiding gehad, maar dit zag ik mij ook niet hele dagen doen. Toen ik op een gegeven moment werd gevraagd om bij een technische groothandel als balieverkoper te komen werken, leek mij dat wel wat. Via via kwam Hoondert bij mij terecht. Ze zochten iemand ter vervanging van de administratief medewerker. Op dat moment was er veel onrust bij het huidige bedrijf waar ik werkte, ik was dus wel toe aan een nieuwe werkomgeving. Dat is inmiddels 24 jaar geleden!”

Veelzijdige functie

Richard heeft in de loop der tijd een hele veelzijdige functie gekregen. Hij was in eerste instantie aangenomen als administratief medewerker en baliemedewerker voor de groothandel. Zijn functie en verantwoordelijkheid binnen Hoondert is echter samen met Hoondert steeds verder gegroeid. Hij is nu naast losse balieverkoop en de inkoop van materialen en producten voor de groothandel ook verantwoordelijk voor de aansturing van het magazijn, de zetterij en het buitenterrein. “Nog steeds vind ik balieverkoop en het magazijnwerk het leukst. Ik vind het heerlijk om in kaart te brengen wat er allemaal in het magazijn ligt en alles dat binnenkomt aan orders netjes te verwerken.”

Aanspreekpunt

Het liefst is Richard gewoon onderdeel van het team. Hij ziet zichzelf als één van de mannen. Vanuit zijn legertijd maakt Richard het vergelijk tussen officier, sergeant en soldaat. “Een sergeant stuurt aan en staat dicht bij de manschappen. Zo zie ik mijn rol bij Hoondert ook. Je krijgt alleen iets voor elkaar bij de manschappen, als je er goed mee bent. Ik ben het aanspreekpunt en de coördinator die zorgt dat het geregeld wordt. Dat de mannen buiten, de spullen hebben die ze nodig hebben, zodat het werk niet stil komt te vallen. Mijn doel is dat elke ochtend de spullen zoveel mogelijk klaarliggen, zodat iedereen snel aan de slag kan.”

Praktische instelling

Bij Hoondert is het belangrijk dat je een praktische instelling hebt en dat je kunt denken in oplossingen, dat kan Richard beamen. “Doorpakken en ervoor gaan, deze instelling heb je nodig. Ik ken iedereen en zij kennen mij. De organisatie is gegroeid, maar het is nog steeds vertrouwd. Je hebt heel veel vrijheid om je eigen functie te vormen. Dit is ook de kracht van Hoondert. We zijn allemaal heel zelfstandig in het uitvoeren van ons werk en weten precies wat we aan elkaar hebben. Ieder doet zijn deel in het geheel.”

Voldaan de dag afsluiten

Richard sluit zijn dag voldaan af als op het eind van de dag alle karren weer leeg zijn, dat alles wat geladen moet worden weer geladen is en alles voor de volgende dag alweer klaar staat.

Ideale vrije dag

Lekker klussen en aan het huis bezig zijn, daar kun je Richard heel gelukkig mee maken.  “We hebben het huis van de buren erbij gekocht. Nu ben ik bezig met het bouwen van een tuinkamer en zwembad in de tuin. Verder vind ik het fijn om op mijn vrije dag lekker wat langer koffie te drinken met mijn vrouw. Mijn vrouw geniet enorm van koken, dit kan ze dan ook heel goed. Ze vindt het dan vaak ook onzin om uit eten te gaan. Na een dag klussen is het heerlijk als er lekker is gekookt.” 

Fietsen op de tandem

“Wat ik ook erg leuk vind, is samen met mijn vrouw op de tandem fietsen. Wij hebben deze begin van Corona gekocht. Ik ben zelf een fanatieke fietser. Mountainbiken, wielrennen, travel fietsen, ik vind het allemaal leuk. Zo ga ik bijvoorbeeld regelmatig met vrienden naar Zuid-Frankrijk of Zwitserland op de mountainbike met 10-15 kilo verpakking op mijn rug. Dan is zo’n bergpas best zwaar, kan ik zeggen. Mijn vrouw vond het alleen vaak niet gezellig om dan mee te gaan, omdat ze dan voor haar gevoel 15 meter achter mij fietste. Dit jaar zijn we daarom voor het eerst samen met de tandem 7 dagen naar Venlo geweest. Dit beviel ons beiden erg goed. De volgende trip wordt van Zeeland naar Haarlem. Onderweg pakken we wat luxere B&B’s. Ik kijk er nu al naar uit.”

Hohoho

Tijd voor een welverdiende pauze! 🎄 Tijdens de kerstvakantie gaan wij er even tussenuit! Wij zijn gesloten van vrijdag 22 december tot en met zondag 7 januari. We zien jullie graag weer in het nieuwe jaar! 🥂Het team van Hoondert wenst jullie een fijne kerst! 🛠️🔥 Wij willen onze geweldige werknemers, klanten en bouwpartners bedanken die het afgelopen jaar met ons hebben gewerkt!